Benodigdheden

275 gram witte broodmix Allergento

150 gram Finax witte broodmix of Schär Foodmix

75 gram aardappelzetmeel

12 gram gedroogde gist

200 gram lauwe lactosevrije melk (kan vervangen worden door water)

250 gram bruiswater

20 gram warm water

3 eetlepels zonnebloemolie

1 theelepel psylliumvezels

6 snufjes zout

1 theelepel broodverbeteraar

1 theelepel suiker

Extra nodig

Voor het knoflookmengsel

120 gram geraspte kaas (mag meer zijn)

1 bol knoflook

Bosje verse platte peterselie

1 eetlepel gedroogde basilicum of een paar verse blaadjes mag ook

80 gram olie naar keuze, ik heb zonnebloemolie gebruikt

Bereidingswijze

  1. Pel de knoflookteentje en rooster ze met een eetlepel olie tot goudbruin op zacht vuur. Druk ze daarna fijn uit met een vork
  2. Meng de kaas, peterselie en basilicum samen met de fijne knoflook en de olie. Gebruik ook de olie waar je de knoflook in hebt gebakken
  3. Meng het water en de melk samen in een mengkom en doe daar het gist bij en de suiker. Laat 5 minuten staan
  4. Weeg het meel af in voeg toe, samen met de psyllium, het zout, olie en verbeterpasta
  5. Meng alles goed voor ongeveer 8 minuten in een standmixer op de hoogste stand. Vergeet niet de zijkanten mee te schrapen
  6. Dek af en laat 10 minuten rijzen
  7. Doe het deegbeslag in een spuitzak, of gebruik een lepel
  8. Neem een bakblik https://www.allergento.shop/product/broodbakblik-alusteel-280-x-105-x-85-mm/ en spuit deze in met de coatingspray
  9. Doe een laag deegbeslag in de bakblik en daarop een laagje van je knoflookmengsel. Bouw zo je brood op in laagjes. Eindig met een laagje knoflookmengsel
  10. Laat het brood afgedekt met huishoudfolie en een theedoek rijzen voor ongeveer 45 minuten
  11. Warm intussen de oven op 220 C met een braadslede onder in de oven
  12. Wanneer het brood gerezen is, kook je 300 ml water. Spuit het brood in met water
  13. Neem een vel aluminiumfolie om de bakvorm op te leggen. Zorg voor een ruim vel, want wanneer het brood gaat rijzen in de oven gaat de olie uit de vorm komen. Zo zorg je voor dat je oven niet vies wordt.
  14. Wanneer je het brood in de oven schuift, giet je het gekookte water in de braadslede
  15. Zet de ovendeur meteen dicht en bak voor 10 minuten. Draai dan terug naar 180 C en laat rustig bakken voor nog eens 40 minuten. Wordt de bovenkant te snel bruin, bedek dan met een vel aluminiumfolie
  16. Stort na het bakken meteen op een rooster, en laat het brood op de zijkant liggend onder een doek afkoelen
  17. Serveer lekker bij de soep of borrel

Stuur een vraag of reactie over dit recept aan mij

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief

Meer recepten

Bekijk alle recepten